Brouwerij

Het kloppend hart van Craywinckelhof

Gouden - Zilver - Metteko

Gouden - Zilver - Metteko

Gouden - Zilver - Metteko

KraaiKe

Tripel Donker - Amber - Blond

Tripel Donker - Amber - Blond

Tripel Donker - Amber - Blond

Distilleerderij

Gin, jenever en andere distillaten, mét passie geproduceerd

previous arrow
next arrow
Slider

Brouwerij

De brouwerij is het kloppend hart van het Craywinckelhof. Het begon allemaal in 1893, toen Germaan Van Obbergen, zoals vele boeren destijds, een kleine hoevebrouwerij opstartte. De brouwerij was echter geen lang leven gegund, tijdens de eerste wereldoorlog legde de Duitse bezetter beslag op al het brouwmateriaal. In 2010 besloot Louis Schrevens, ondertussen de 5de generatie, om de brouwerij terug in ere te herstellen.

Ondertussen is Craywinckelhof een moderne micro-brouwerij met tal van mogelijkheden. In onze brouwerij brouwen we niet alleen onze eigen straffe Hagelander, KraaiKe, maar brouwen we nog tal van andere bieren in opdracht van derden.

Aangezien onze brouwerij deel uitmaakt van de rijke Hagelandse biercultuur, nodigen wij u graag uit voor een tasting of rondleiding in een prachtig historisch kader, waar u het brouwersvak zelf kan ervaren.

Distilleerderij

“Van graan tot glas, van korrel tot borrel”

Bij het in ere herstellen van de oude brouwerij zijn we nog een paar stappen verder gegaan. In de brouwerij is een ‘state-of-the-art’ distilleerderij geïntegreerd, waarmee we onze eigen jenevers, eau-de-vie’s, gin en whisky distilleren.

Het idee achter de distilleerderij is ontstaan bij Louis’ liefde voor Schotland en whisky. Als rasechte Hagelanders moeten we echter in eerste plaats trots zijn op onze eigen distilleertraditie: jenever. Dat is ook wat we bij Brouwerij Craywinckelhof doen. We werken met gerst uit Lubbeek, gecultiveerd door de broer van Louis, Hugo, die landbouwer is. Zijn velden omringen het Craywinckelhof met gerst, die we gebruiken voor onze distillaten. Op die manier maken we, met respect voor de omgeving en de typisch Hagelandse landbouw, prachtige producten. Vanuit de distilleerderij zie je dus bij wijze van spreken de volledige weg die het product aflegt: van korrel tot borrel.

"Ik droomde er altijd van de brouwerij weer in ere te herstellen"

- Louis Schrevens -

Onze bieren

KraaiKe Gouden

Kraaike Tripel Blond

KraaiKe Zilver

KraaiKe Tripel Donker

KraaiKe Metteko

KraaiKe Tripel Amber

Onze distillaten

Crow Gin

Hop jenever

Vlierbessen likeur

Bananen eau-de-vie

Oude jenever

Kruidenbliksem likeur

Frambozen eau-de-vie

Korenwijn

Jonge jenever

Vlierbloesem likeur

Chocolade eau-de-vie

Team

Louis Schrevens

Zaakvoerder

Luc Pauwels

Brouwmeester

Thomas Desmedt

Brouwerij Manager

Corwin Coosemans

All-Round Medewerker

Craywinckelhof brouwt uw bier!

Naast onze eigen straffe Hagelander – KraaiKe – brouwen we ook voor derden (private label). Ben jij op zoek naar een brouwerij om je eigen bier te laten brouwen, dan ben jij bij ons op de juiste plek!
Brouwerij Craywinckelhof staat in voor het volledige brouwproces: van ontwikkeling tot botteling.
Indien u een eigen recept heeft, volgen we dit uiteraard. Indien u nog geen definitief recept hebt, ontwikkelen we samen een bier naar uw eigen voorkeuren en smaak.
Als er een definitief recept is, dan wordt uw brouwsel in onze planning ingepland. Een volledig brouwproces duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Afhankelijk van onze planning beginnen we na bestelling zo snel mogelijk uw bier te brouwen. Bestellingen kunnen steeds geplaatst worden per 800 liter (1 brouwsel) of een veelvoud hiervan. Prijzen hangen uiteraard af van receptuur en platogehalte. Voorafgaand elke bestelling wordt er een offerte opgemaakt waarin dit allemaal gespecifieerd wordt.
Tijdens het brouwen wordt de klant uitgenodigd om een kijkje te nemen tijdens het brouwproces, u bent altijd welkom!
Wij verzorgen ook de botteling: etiketten, verpakkingen en flesjes voorzien wij op basis van de voorkeuren van de klant, op die manier kunnen wij de beste prijs garanderen.

Brouwen bij Craywinckelhof, dat is een garantie op kwaliteit en vakmanschap.

Enkele referenties

Vraag een offerte voor uw eigen bier

Voornaam:
Field is required!
Naam:
Field is required!
E-mail:
Field is required!
Naam bier
Field is required!
Soort bier
Field is required!
Korte omschrijving
Field is required!
Soort fles
  • - selecteer een optie -
  • Steinie 33cl
  • APO/Vichy 33cl
  • Longneck 33cl
  • Champagne 75cl
Field is required!
Dry Hopping gewenst?
Field is required!
Barrel Aging gewenst?
Field is required!
Vaten gewenst?
Dolium wegwerpvat 20L
Field is required!
° Plato voor vergisting
-
+
Field is required!
Field is required!

Distillaat op maat!

Naast onze eigen distillaten en likeuren, maken we ook sterke dranken/spirits voor derden (private label). Ben jij op zoek naar een distilleerderij om je eigen spirit te laten maken, dan ben jij bij ons op de juiste plek! Je eigen gin, whisky, rum, eau-de-vie, jenever of likeur; Distilleerderij Craywinckelhof staat in voor het volledige proces: van ontwikkeling tot botteling. Indien u een eigen recept heeft, volgen we dit uiteraard. Indien u nog geen definitief recept hebt, ontwikkelen we samen een recept naar uw eigen voorkeuren en smaak.

Al vanaf 100 flessen kunnen we een distillaat op maat maken. Minimumhoeveelheden zijn bespreekbaar en prijzen verschillen, naar gelang de gewenste spirit. Gedurende het proces wordt de klant uitgenodigd om een kijkje te nemen, u bent altijd welkom! Wij verzorgen ook de botteling: etiketten, verpakkingen en flessen voorzien wij op basis van de voorkeuren van de klant, op die manier kunnen wij de beste prijs garanderen.

Spirits van Craywinckelhof, dat is een garantie op kwaliteit en vakmanschap.

Contacteer ons

Contacteer de brouwerij via onderstaand contactformulier of via brouwerij@craywinckelhof.be

Gelieve dit contactformulier enkel te gebruiken voor contact betreffende onze brouwerij & distilleerderij.
De contactformulieren voor onze zalen, gastronomie & events en voor onze B&B vindt u terug op de gerelateerde pagina’s.

Voornaam:
Field is required!
Naam:
Field is required!
E-mailadres:
Field is required!
Onderwerp:
Field is required!
Boodschap:
Field is required!
Field is required!