Uw eigen bier of distillaat?

Private Label

Wij brouwen uw bier

Naast onze eigen bieren, brouwen we dagelijks kwaliteitsvolle bieren voor andere bierfirma’s. Wij verzorgen het hele proces, van ontwikkeling tot levering afgewerkt product.

Brouwerij Craywinckelhof staat voor Kwaliteit, Flexibiliteit en Betrokkenheid, tegen een eerlijke prijs.

Graag stellen we onze werkwijze en bedrijfsfilosofie aan u voor aan de hand van deze 3 pijlers.

1. Kwaliteit

Door diepgaande en voortdurende investeringen in onze high-tech installatie, hoogst kwalitatieve grondstoffen en jarenlange ervaring kunnen wij kwaliteit garanderen. Bij uw bezoek aan onze brouwerij zal u ongetwijfeld opmerken dat wij ambachtelijke bieren brouwen maar met de technologie van vandaag. Door automatisatie, sensorische monitoring en procesinnovatie kunnen wij uw bier perfect opvolgen tijdens brouwen en gisten, om uiteindelijk te komen tot een zuiver, perfect bier.

Op regelmatige basis of op vraag van de klant laten wij bieranalyses uitvoeren door het gerenommeerde bierlabo van Filip Delvaux.

Wij werken steeds met de beste grondstoffen, enkele van onze partners en leveranciers:

Over de jaren heen hebben wij heel wat referenties opgebouwd en brouwen wij momenteel voor een 50-tal bierfirma’s.

2. Betrokkenheid

Door middel van maximale transparantie, ondersteuning en vlotte communicatie creëren we een wederzijdse betrokkenheid . Zo bent u steeds welkom tijdens het brouwproces om een handje toe te steken, foto’s te nemen of mee te brouwen. Wij zijn steeds bereid om samen uw nieuwe bieren te ontwikkelen. Wij behandelen uw recept steeds met de grootste integriteit en geheimhouding.

Indien gewenst beiden wij ook gratis commerciële ondersteuning en delen wij graag onze kennis over de biermarkt en contacten. Als u klant bent bij ons, voorzien wij gratis:

  • Advies i.v.m. kroonkurken, etikettering en algemene vormgeving, inclusief eventuele proefdruk voor uw etiketten.
  • Advies rond prijszetting en commercieel advies i.v.m. verkoop in drankenhandels, supermarkten, horeca,…
  • Advies rond nieuwe recepten en toekomstige bierprojecten
  • Info over leveranciers van glazen, verpakkingen, cadeaumanden, bierclips, bedrukte dozen/plakband,….
  • Kortom: wij proberen een antwoord te geven op al uw vragen en creatief mee te denken!

Wederzijdse betrokkenheid zorgt voor een optimale samenwerking die brouwerij én bierfirma ten goede komt. Een persoonlijke aanpak en vlotte communicatie dragen wij hoog in het vaandel.

 

3. Flexibiliteit

Flexibiliteit door te luisteren naar uw wensen en plannen vinden wij zeer belangrijk, alsook staan wij steeds open voor nieuwe ideeën.

Onze brouwcapaciteit is een goed voorbeeld van onze capaciteit, wij kunnen voor u 8HL tot 120HL per bestelling brouwen. Zowel kleine bierfirma’s of verenigingen als internationale bierfirma’s zijn welkom. Enkele andere voorbeelden van onze flexibiliteit:

  • Wij staan open voor alle mogelijke bierstijlen, als het bestaat (of nog niet bestaat), kunnen we het waarschijnlijk brouwen: tripels, fruitbieren, (session) IPA’s, honing-mede, double-mash, kettle sours, barrel aging (we hebben een groot aanbod vaten ter beschikking), Oud Bruin, dry-hopping, infusion,…
  • Grote mogelijkheden bij keuze van ingrediënten: u hebt volledige keuze wat gist, mout, enz. betreft, alsook is het mogelijk om eigen ingrediënten aan te leveren.
  • Verschillende mogelijkheden wat afwerking betreft:

– Groot aanbod verschillende flessen en vaten

– Gepersonaliseerde dozen/eigen bakken

– Groot aanbod kroonkurken/gepersonaliseerd

 

Werkwijze
Brouwen in 7 stappen

1. Kennismakingsgesprek

Een eerste kennismakingsgesprek gaat steeds door in onze brouwerij, zo kan u kennismaken met ons team en onze installatie. U stelt uw bierproject aan ons voor en wij vertellen wij wat wij voor u kunnen betekenen. Tijdens een rondleiding wordt het brouwproces & onze werkwijze besproken en overlopen we samen uw recept

 

2. Bestelling

Bestellen doet u via een online procedure, waarna de nodige grondstoffen besteld worden en het bier ingepland wordt. U bezorgt ons ook het etiket-ontwerp. Bestellen kan vanaf 8 HL tot 120 HL per bestelling.

 

3. Brouwen

Max 4 weken na bestelling wordt u uitgenodigd om eventueel mee te brouwen, foto’s te nemen of te helpen waar mogelijk. Met de grootste zorg brouwen wij uw bier en volgen wij de gisting op.

 

4. Gisting en lagering

Gisting volgens geautomatiseerde temperatuursturing wordt dagelijks opgevolgd en geproefd. Na gisting wordt er 3 weken gelagerd op 0°C om een zo zuiver en stabiel mogelijk bier te garanderen.

 

5. Botteling en hergisting

Voor botteling worden de bieren (indien gewenst) gecentrifugeerd, wat de helderheid, smaak en stabiliteit ten goede komt. Weldra hebben wij ook de mogelijkheid tot flash-pasteurisatie.

Tijdens botteling kunnen er nog infusies gebeuren, waarna gist en suiker wordt toegevoegd en het bier minstens 2 weken hergist in onze warme kamer. Vaten wordt steeds gesatureerd afgevuld.

 

6. Proeven

Pas na organoleptische analyse van onze meester-brouwer & brouwerijmanager wordt het bier vrijgegeven voor uitlevering. Indien gewenst wordt er een uitgebreide labo-analyse uitgevoerd.

 

7. Levering/afhaling

Na afspraak kan het bier afgehaald/geleverd worden. Bij afhaling proeft de klant samen met ons het bier en klinken we samen op een volgende bestelling!

Reeds besteld in het verleden of al een offerte aangevraagd en een bestelnummer ontvangen?

Vraag een offerte


Contacteer ons