INSTRUCTIES

HANDLEIDING VOOR HET OPWARMEN VAN DE
TAKE-AWAY GERECHTEN BIJ KERST 2023

Bedankt voor het bestellen van onze take-away! Maak er een gezellig en vooral lekker Kerstfeest van. Hieronder kan je per gerecht terugvinden hoe je dit moet opwarmen en serveren. Smakelijk!

TIPS

Oven: steeds op stand ‘hetelucht’
Microgolf: 800 W

Elke oven werkt anders in functie van de wattage of hoeveelheid eten in de oven. Controleer daarom goed of je eten warm is als de timer afloopt en zet desnoods enkele minuutjes extra op. 

Verschillende gerechten worden afgewerkt met een takje salad pea. Deze worden voor alle gerechten tesamen verpakt in één doosje.

#1 Assortiment hapjes

  • Alle hapjes zijn warm te serveren. 
  • Haal de dipsaus voor de kip uit de schaal alvorens de schaal in de oven te zetten.
  • Verwarm je oven voor op 180°C en zet de schotel 12 minuten in de oven.

Tip: verwarm niet alle hapjes tegelijk, zo worden ze niet koud.

#2 Bisque van grijze garnalen

  • Verwarm de soep op een klein vuurtje of zet de pot 2 x 5 minuten in de microgolf.
  • Roer tussendoor zeker eens in de soep.
  • Serveer de soep in een diep bord en werk de soep af met de voorziene garnituur.

#3 Tomaat-pompoensoep

  • Verwarm de soep op een klein vuurtje of zet de pot 2 x 5 minuten in de microgolf.
  • Roer tussendoor zeker eens in de soep.
  • Serveer de soep in een diep bord en werk de soep af met de voorziene garnituur.

#4 Ravioli boschampignons

  • Elk zakje bevat 1 portie.
  • Leg het zakje met de ravioli en de saus (ongeopend) 10 minuten in zacht kokend water (dit zakje kan tegen warm water).
  • Snij het opgewarmde zakje open met een scherp mes en giet de inhoud in het midden van je bord.
  • Werk af met de crumble van tomaat en enkele blaadjes mosterdsalade.

#5 Salade tomaat-garnaal

  • Schik de inhoud van het bakje over op een bordje met een palletmes of schuimspaan.
  • Dresseer de croutons en een lepeltje cocktailsaus over de salade.
  • Werk af met een takje salad pea.

#6 Rollade van hoevekip

  • Verwarm je oven voor op 180°c.
  • Plaats de kip, groenten en gratin gedurende 15 minuten in de oven.
  • Leg terwijl het vacuumzakje met vleessaus (ongeopend) in een kookpot met zacht kokend water (dit zakje kan tegen warm water).
  • Dresseer de warme componenten op een bord, schenk de vleessaus over de kip en werk af met enkele takjes salad pea.

#7 Vispannetje

  • Verwarm je oven voor op 180°c.
  • Plaats de vis, groenten en aardappelen gedurende 15 minuten in de oven.
  • Leg terwijl het vacuumzakje met vissaus (ongeopend) in een kookpot met zacht kokend water (dit zakje kan tegen warm water).
  • Dresseer de warme componenten op een bord, schenk de vissaus over de vis en werk af met enkele takjes salad pea.

#8 Gegrilde zoete aardappel

  • Verwarm je oven voor op 180°c.
  • Plaats de zoete aardappel gedurende 15 minuten in de oven.
  • Schep de aardappelen op je bord en schik ze naast elkaar. Werk af met enkele takjes salad pea.

#9 Panna cotta

  • De panna cotta is klaar om te serveren.

    Let op: het kaneelstokje is decoratief en dient niet om op te eten.

#10 Crumble van rode vruchten

  • Verwarm je oven voor op 180°c.
  • Plaats de bakjes in de oven gedurende 25 minuten.
  • Serveer warm.

#11 Broodjes

  • Verwarm je oven voor op 180°c.
  • Bak de broodjes gedurende 10 minuten op een rooster af.

SMAKELIJK ETEN EN PRETTIGE KERST!