KraaiKe Brut

KraaiKe Brut is een sprankelend, fruitig champagnebier, gemaakt volgens de methode traditionelle en is een unieke samensmelting tussen ons ambachtelijk Hagelands bier en traditionele Champagne. Door champagnegist te gebruiken in plaats van biergist, krijgt een bier een droge afdronk en pure smaak. Deze gist wordt nadien terug verwijderd, op de typische méthode champenoise/traditionelle, zodat we een zeer helder, zuiver champagnebier bekomen.

De typische droge afdronk en hoge carbonisatie, in combinatie met fruitige hopsmaken zorgen voor een verfrissende doordrinkbaarheid en de perfecte combinatie van bier en champagne.

  • Champagnebier
  • 8.5% vol.
  • 75 cl /

Hop Jenever

Bij Craywinckelhof geloven we sterk in de heropleving van de populariteit van traditionele jenevers. Onze Hop Jenever is dé perfecte jenever voor de beginnende jeneverdrinker door zijn zachte smaak. Bij de Hop Jenever worden er tijdens het distilleerproces hoppen toegevoegd, die zorgen voor een zachte, hoppige smaak, de voor iedereen toegankelijk is. Hop jenever heeft een alcoholpercentage van 40°.

KraaiKe Gouden

Het eerste bier gebrouwen door Brouwerij Craywinckelhof, gebaseerd op een origineel familierecept, generatie op generatie doorgegeven.

KraaiKe Gouden is een prachtig goudkleurig bier, met een fruitige geur, een licht zoete caramel smaak en een zacht-bittere afdronk. Een bier gebrouwen naar oude Craywinckelhof-traditie, een stevige pot bier aldus.

KraaiKe Gouden heeft een alcoholpercentage van 6°.

  • Blond Speciaalbier
  • Goudgeel
  • 6.0% vol.
  • EBU/IBE: 27
  • Plato: 13.5°
  • Houdbaarheid: 24 maanden
  • Ideale schenktemperatuur: 5 - 7°C
  • 33cl / 75 cl / 20l vat

KraaiKe Tripel Amber
Whisky Barrel Aged

KraaiKe Tripel Amber rijpt 3 maanden op Schotse Whisky-vaten, die het bier een complex aroma geven. Je proeft duidelijke toetsen van hout, vanille, whisky en een aangename kruidigheid. Deze smaken gaan mooi samen met het moutige caramel-toetsen van deze Tripel Amber en geven het bier een warm & fijn aroma.

KraaiKe Tripel Blond
Whisky Barrel Aged

KraaiKe Tripel Blond rijpt 3 maanden op Schotse Whisky-vaten, die het bier een complex aroma geven. Je proeft duidelijke toetsen van hout, vanille, whisky en een aangename kruidigheid. Deze smaken gaan mooi samen met het de volmondige hoppigheid van deze Hagelandse tripel en geven het bier een uitzonderlijk aroma.

KraaiKe Russian Imperial Stout
Laphroaig Barrel Aged

Dit bier is ontstaan uit onze liefde voor bier én Schotse Laphroaig-whisky. Het is een stevige stout met aroma’s van gebrande mout en een mooie, hoppige bitterheid. Toetsen van donker fruit, rozijnen, koffie, cacao en een subtiele kruidigheid zijn zeker herkenbaar.

Na gisting rijpt het bier nog 2 maanden op Schotse Laphroaig-vaten, afkomstig van Islay. Zij geven het bier een typische turfsmaak met aangename houttoetsen.

  • Stout
  • 10% vol.
  • 75 cl

KraaiKe Milkstout
Bourbon Barrel Aged

KraaiKe Milkstout is een volmondige stout met chocolade & koffie-toetsen. Door de toevoeging van lactose (melksuiker) krijgt een bier een romige zoetheid, die mooi samensmelt met de donkere moutaroma’s.

Het bier rijpt na gisting nog 3 maanden op verse Amerikaanse bourbonvaten, die zorgen voor een aangename houtsmaak met toetsen van vanille en bourbon.

Dit geheel zorgt voor een stevig bier met een heerlijk aroma en een lange, volmondige, licht-zoete nasmaak.

  • Stout
  • 8.5% vol.
  • 75 cl

KraaiKe Sleedoorn

KraaiKe Sleedoorn is een fris zoet-zuur fruitbier, vergist met verse sleedoornbessen. De sleedoornbessen geven het bier zijn aangename zuurheid en robijnrode kleur. Het bier heeft een fruitig, fris hoppig aroma en een volmondige zoet-zure smaak met een verfrissende nasmaak.

  • Fruitbier
  • 6% vol.
  • 33 cl

KraaiKe Dubbel

KraaiKe Dubbel is een typische Belgische Dubbel. Gebaseerd op onze KraaiKe Tripel Donker is dit bier vol van smaak met een licht-zoete moutsmaak. Door het gebruik van donkere moutsoorten, proef je toetsen van gebrande mout en karamel. Fruitige hoppen zorgen voor een gebalanceerde frisse bitterheid.

  • Belgische Dubbel
  • 6% vol.
  • 33 cl 

KraaiKe Brut

KraaiKe Brut is een sprankelend, fruitig champagnebier, gemaakt volgens de methode traditionelle en is een unieke samensmelting tussen ons ambachtelijk Hagelands bier en traditionele Champagne. Door champagnegist te gebruiken in plaats van biergist, krijgt een bier een droge afdronk en pure smaak. Deze gist wordt nadien terug verwijderd, op de typische méthode champenoise/traditionelle, zodat we een zeer helder, zuiver champagnebier bekomen.

De typische droge afdronk en hoge carbonisatie, in combinatie met fruitige hopsmaken zorgen voor een verfrissende doordrinkbaarheid en de perfecte combinatie van bier en champagne.

  • Champagnebier
  • 8.5% vol.
  • 75 cl /

Thomas Desmedt

Thomas, opgegroeid op amper 800 meter van de brouwerij, is all-round medewerker en rechterhand van Louis in de brouwerij. Hij verzorgt de administratieve en commerciële zijde van de brouwerij, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen tijdens het brouwen.

Hij is na zijn studies als accountant meteen aan de slag gegaan bij Brouwerij Craywinckelhof, nadat hij het bedrijf leerde kennen als jobstudent tijdens zijn studies. Ondertussen is hij gediplomeerd brouwer en volgt hij een distilleer-opleiding aan het CVO COOVI te Anderlecht, waar hij de kneepjes van het vak, zowel theoretisch als praktisch leert.

Thomas is een fiere bierliefhebber en frequent bezoeker van bierevents en heeft een zwak voor streekbieren, Belgische gin’s en jenevers. Vanuit die liefde en kennis verzorgt hij het contact met onze klanten.

Maria Van der Elst

Maria is geboren en getogen op de vierkantshoeve en heeft hier gewoond tot haar huwelijk met Louis Schrevens. Zij kent het Craywinckelhof door en door en droomde er al lang van om de vierkantshoeve te restaureren.

Naast haar dagelijkse professionele bezigheid als pedicure-specialiste, is Maria een bezige bij op het Craywinckelhof. Ze zorgt ervoor dat de kamers steeds tot in de puntjes verzorgd zijn en gasten zich thuis voelen in haar vroegere ouderlijke woning.

Gasten de kans geven om tot rust te komen en kennis te maken met de prachtige streek, is Maria haar passie.

Luc Pauwels

Luc is docent bierbrouwen en distilleren aan het CVO COOVI te Anderlecht, waar hij (toekomstige) microbrouwers de stiel van het brouwen zowel praktisch als theoretisch leert. Al bijna 30 jaar is hij dagelijks bezig met bier maken en proeven. Hij is een autoriteit op vlak van bier brouwen en distilleren en zetelde in tal van jury’s van biercompetities.

In brouwerij Craywinckelhof helpt Luc, Louis, een oud-cursist van hem, bij het creëen en uitwerken van nieuwe recepten voor derden en stellen ze onze eigen recepten op punt.

Louis Schrevens

Louis Schrevens is een boerenzoon, geboren en getogen in Lubbeek. Na het succesvol uitbouwen van zijn KBC-verzekeringskantoor, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via de boerderij van zijn schoonvader zaliger, heeft hij deze uitdaging gevonden. Vandaag staat Louis in voor het algemene bestuur van de brouwerij en kan hij terugkeren naar zijn roots bij het verwerken van het basisproduct, graan, dat hij in zijn jeugd altijd mee verbouwd heeft. Een familietraditie, die nu door zijn broer Hugo en petekind Lieze wordt verdergezet. Louis is gediplomeerd brouwer, whiskyliefhebber en jeneverkenner.

Oude Hagelandse Jenever

Oude jenever is gemaakt op basis van graanalcohol, moutwijn en gedroogde jeneverbessen, volgens de regels van de kunst. Oude jenever bevat minstens 15% moutwijn en heeft een alcoholpercentage van 40°.

Jonge Hagelandse Jenever

Jonge Jenever is gemaakt op basis van graanalcohol en gedroogde jeneverbessen, volgens de regels van de kunst. Jonge jenever bevat niet meer dan 15% moutwijn en heeft een alcoholpercentage van 40°.

Hop Jenever

Bij Craywinckelhof geloven we sterk in de heropleving van de populariteit van traditionele jenevers. Onze Hop Jenever is dé perfecte jenever voor de beginnende jeneverdrinker door zijn zachte smaak. Bij de Hop Jenever worden er tijdens het distilleerproces hoppen toegevoegd, die zorgen voor een zachte, hoppige smaak, de voor iedereen toegankelijk is. Hop jenever heeft een alcoholpercentage van 40°.

Kruidenbliksem

52 kruiden, als bliksem in een fles.

Kruidenbliksem is een zoete likeur op basis van 52 kruiden, waarvan de meerderheid lokale kruiden zijn. Met respect voor de Hagelandse natuur zijn we op zoek gegaan naar lokale kruiden die de streek zijn typisch karakter geven. Deze hebben we gebalanceerd samengevoegd in een heerlijke likeur, met een explosieve groene kleur en bliksem in je mond! Kruidenbliksem heeft een alcoholpercentage van 40°.

Vlierbloesem Likeur

Een zacht, zoete likeur met zelfgeplukte (!) vlierbloesems, die jaarlijks door ons brouwerijteam geoogst worden. De vlierbloesemoogst is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden waar heel het brouwerijteam naar uitkijkt, deze oogst is voor ons echt het begin van de zomer! Een echt Hagelands streekproduct met liefde en passie gemaakt.

Vlierbloesemlikeur is niet alleen een heel lekkere likeur, maar er worden al sinds 400 voor Christus genezende krachten aan vlierbloesem toegeschreven. Vlier zou helpen bij verkoudheden en andere virale infecties. En indien het niet zou helpen, is het nog steeds zeer lekker!

Uitstekend puur te genieten maar ook lekker om uw Crow Gin – tonic op smaak te brengen.

Vlierbloesemlikeur heeft een alcoholpercentage van 20°.

Vlierbessen Likeur

Een zacht, zoete likeur met zelfgeplukte (!) vlierbessen, die jaarlijks door ons brouwerijteam geoogst worden. De vlierbessenoogst is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden die het einde van de zomer en het begin van de herfst aankondigt. Een echt Hagelands streekproduct met liefde en passie gemaakt.

Vlierblessenlikeur is niet alleen een heel lekkere likeur, maar er worden al sinds 400 voor Christus genezende krachten aan vlierbessen toegeschreven. Vlier zou helpen bij verkoudheden en andere virale infecties. En indien het niet zou helpen, is het nog steeds heel lekker!

Uitstekend puur te genieten maar ook lekker met tonic of op ijs.

Vlierbessenlikeur heeft een alcoholpercentage van 20°.

Chocolade Eau-de-Vie

Gemaakt op basis van 100% Belgische chocolade en graanalcohol is dit een op en top Belgisch product. De chocoladesmaak overheerst door het toevoegen van pure chocolade in de distilleerketel, verzacht de graanalcohol en zorgt voor een smaakexplosie bij het proeven! Uitstekend om puur te genieten maar ook lekker in koffie, in chocoladecake of chocomousse! Chocolade eau-de-vie heeft een alcoholpercentage van 40°.

Bananen Eau-de-Vie

Exotische bananen gecombineerd met Belgisch graanalcohol, een zeer lekker combinatie! Uitstekend puur te genieten maar ook zeer lekker in cocktails, bananenijs of bij het flamberen van gebakken bananen. Bananen eau-de-vie heeft een alcoholpercentage van 40°.

Korenwijn

Korenwijn van Craywinckelhof is onze Hagelandse interpretatie van whisky. Zoals bij whisky vertrekken we ook van moutwijn ‘new spirit’ die dan op een eiken vat te rijpen wordt gelegd. Bij korenwijn worden er echter nog jeneverbessen aan toegevoegd en rijpt hij slechts enkele maanden op vat. Het heeft een zachte, houtige smaak met de duidelijke toets van jeneverbessen en een mooie amberkleurige glans.

Korenwijn heeft een alcoholpercentage van 40°.

Crow Gin

Crow Gin is gemaakt op basis van graanalcohol van ten minste 96° waarna de botanicals afzonderlijk gemassereerd en gedistilleerd worden om op die manier de verschillende aroma’s beter tot hun recht te laten komen. Zo kunnen de smaken beter gebalanceerd worden.

Crow Gin is samengesteld uit 9 zorgvuldig geselecteerde botanicals: Jeneverbes – Citroenschil – Bittere sinaasschil – Korianderzaad – Cubebepeper – Engelwortelzaad – Ijzerhardkruid – Iriswortel – Jamaicapeper.

Crow Gin is uitstekend puur te genieten door zijn uitzonderlijke zachte smaak, maar is ook te genieten bij tonic of in cocktails.

"Black is the Crow

As time goes slow

Enjoying this gin

And the spirit within"

KraaiKe Tripel Blond

Deze blondkleurige tripel is één van de paradepaardjes van onze brouwerij, met zijn zacht-zoete alcoholsmaak en complexe hoppige nasmaak is KraaiKe Tripel Blond, een Hagelandse tripel om fier op te zijn. Een streekbier zoals geen ander.

KraaiKe Tripel Blond heeft een alcoholgehalte van 8,5°.

  • Tripel Blond speciaalbier
  • Goudblond
  • Vol.: 8.5%
  • EBU/IBE: 45
  • Plato: 18.3°
  • Houdbaarheid: 36 maanden
  • Ideale schenktemperatuur: 5 – 7°C
  • 33cl en 75cl en 20l vat

KraaiKe Tripel Donker

Door de eeuwen heen wordt er al donker bier gebrouwen in Vlaams-Brabant, KraaiKe Tripel Donker is een eerbetoon aan deze pachtige brouwtraditie. KraaiKe Tripel Donker heeft zijn diep donkere kleur te danken aan het gebruik van gebrande mout. Door het gebruik van deze specifieke mout is Kraaike Tripel Donker een complex bier met toetsen van gebakken broodkorsten. Gebrouwen met geduld en passie is dit een bier met een zekere maturiteit, dat zeker in de smaak zal vallen.

Zeer lekker bier in combinatie met kaas of vleesgerechten!

KraaiKe Tripel Donker heeft een alcoholgehalte van 7,5°.

  • Donker Tripel speciaalbier met hergisting op fles
  • Bruin Donker
  • Vol.: 7.5%
  • EBU/IBE: 19
  • Plato: 16°
  • Houdbaarheid: 36 maanden
  • Ideale schenktemperatuur: 7 – 9°C
  • 33cl en 75cl en 20l vat

KraaiKe Tripel Amber

Een amberkleurige tripel, een gewaagde combinatie! Door het gebruik van Munichmout krijgt deze tripel een mooie diepe amberkleur. Complex bier met een bittere toets en een stevige, lange en ietwat zoete afdronk.

Kraaike Tripel Amber heeft een alcoholgehalte van 7,5°.

  • Tripel Amber speciaalbier met hergisting op fles
  • Amber
  • Vol.: 7.5%
  • EBU/IBE: 30
  • Plato: 16°
  • Houdbaarheid: 36 maanden
  • Ideale schenktemperatuur: 5 – 7°C
  • 33cl en 75cl en 20l vat

KraaiKe Zilver

Het is een helder, licht en prachtig parelend bier. Vlot drinkbaar dankzij zijn laag alcoholgehalte van slechts 3,8°. Maar vergis u niet, het is misschien een jong, licht bier maar het zal snel een vaste plaats veroveren op menig terras, BBQ of receptie. KraaiKe Zilver heeft een ietwat uitgesproken bittere citrus-smaak met pompelmoes toetsen dankzij het gebruik van Amerikaanse hoppen.

Door zijn laag alcoholgehalte is het uitstekend drinkbaar bij warm weer en met zijn citrus-toetsen, een perfecte dorstlesser en ondanks dit laag alcoholgehalte heeft Kraaike Zilver, een verassend volle, complexe smaak!

KraaiKe Zilver heeft een alcoholpercentage van 3,8°.

  • Blond Speciaalbier
  • Zilverblond
  • 3.8% vol.
  • EBU/IBE: 30.4
  • Plato: 7.8°
  • Houdbaarheid: 24 maanden
  • Ideale schenktemperatuur: 3 - 5°C
  • 33cl / 75cl / 20l vat

KraaiKe Metteko

KraaiKe Metteko is een zwarte stout, die maar liefst 30% haver bevat. Hij heeft zijn naam te danken aan het Lubbeeks dialectwoord “Metteko”. Metteko betekent een onnozel, dom, onhandig persoon. KraaiKe Metteko is echter geen onnozel bier, integendeel! Het is een stout, die vakkundig gebrouwen wordt volgends de regels van het vak, zoals het een echte stout beaamt.

In onze Metteko proef je toetsen van chocolade, koffie en de gebruikte haver zorgt voor een ongewone zachtheid.

KraaiKe Metteko heeft een alcoholgehalte van 7,5°.

  • Haverstout speciaalbier met hergisting op fles
  • Donker Stout
  • Vol.: 7.5%
  • EBU: 35
  • Plato: 16,9°
  • Houdbaarheid: 36 maanden
  • Ideale schenktemperatuur: 7 – 9°C
  • 33cl en 75cl en 20l vat