slapen als een roos in onze

Kamers

Leander

Leander Van der Elst (°1897-°1965) was de vader van Raymond en grootvader van Maria Van der Elst. Hij was gehuwd met Florence Noppen. Hij heeft vanaf zijn huwelijk op vierkantshoeve Craywinckelhof gewoond.

Hij was naast landbouwer ook nog smid, gespecialiseerd in het leggen van ijzeren banden rond een houten karrenwiel. Onder zijn toezicht kende het Craywinckelhof een heel bloeiende periode en kwamen er veel boeren met hun paarden langs.

Tijdens WO II heeft Leander hulp geboden aan 2 ontsnapte Russische krijgsgevangen, die een tijd ondergedoken hebben op de hooizolder van Craywinckelhof. De Duitsers zijn dit echter te weten gekomen en Leander heeft nadien een tijd doorgebracht in een concentratiekamp. Na de oorlog heeft hij nog een schepenambt bekleed in Lubbeek en was hij lid van de fanfare en de BJB (boerenjeugdbond), voorloper van KLJ Lubbeek.

Leader is een familiekamer gelegen aan de straatkant.  Deze kamer biedt slaapgelegenheid voor 4 personen. 

Florence Noppen (°1900-°1973) was de moeder van Raymond en grootmoeder van Maria Van der Elst. Zij was gehuwd met Leander Van der Elst. Zij was geboren en getogen op vierkantshoeve Craywinckelhof en heeft er heel haar leven gewoond.

Zij was huisvrouw, ze zorgde voor de kinderen en hielp mee op de boerderij. Ze hielt zich bezig met het melken van de koeien, voederen van de paarden en geiten, vetmesten van de varkens en raapte de eieren van de kippen.

Elke vrijdag ging ze met de tram (die aan Craywinckelhof halt hield) naar de vrijdagmarkt in Leuven om haar eieren en boter te verkopen.

Florence is een familiekamer gelegen aan kant van de binnenkoer. Deze kamer biedt slaapgelegenheid voor 4 personen.  

Eduard Noppen (°1872-°1942) was de grootvader van Raymond, de overgrootvader van Maria Van der Elst. Hij was gehuwd met Maria Van Goethem.

Hij kocht vierkantshoeve Craywinckelhof begin 1900 over van de familie Van Obbergen voor 120 000 Belgische frank. Daarbij hoorde ook een veestapel en heel wat landbouwgrond.

Raymond vertelde ons dat Eduard een heel plichtsbewust man was en een harde werker. Onder zijn leiding kende Craywinckelhof een heropleving na WO I.

Eduard is onze budgetkamer. Deze kamer is gelegen aan de straatkant op het gelijkvloers. 

Je kan hier prima overnachten met 2 personen in een dubbel bed.

Maria Van Goethem (°1871-°1932°) was de grootmoeder van Raymond en de overgrootmoeder van Maria Van der Elst. Zij was gehuwd met Eduard Noppen. Samen met haar echtgenoot voedde ze 3 kinderen op en bewerkte ze de grond die ze toen nog in pacht hadden.

Marie is een dubbele kamer die gelegen is op het gelijkvloers met zicht op de binnenkoer. 

Deze kamer biedt slaapgelegenheid voor 2 personen en is bovendien rolstoeltoegankelijk. 

Raymond Van Der Elst (°1924-°2015), vader van Maria en schoonvader van Louis Schrevens is de vorige bewoner van het Craywinckelhof. De volledige verbouwing is onder zijn goedkeurend oog gebeurd en heeft hier gewoond tot zijn overlijden.

Raymond was landbouwer: hij bewerkte land en had dieren waarvan hij de opbrengst had.

Raymond is een familiekamer gelegen op de kopkant van het gebouw en kijkt uit op de parking en weiland.

Deze kamer biedt slaapgelegenheid voor 4 personen. 

Contacteer ons