Over ons

Craywinckelhof is een vat vol geschiedenis van meer dan 100 jaar oud. In 2010 blies Louis Schrevens de brouwerij nieuw leven in.

Brouwerij met een rijk verleden

Craywinckelhof is een vat vol geschiedenis. De wortels gaan meer dan 100 jaar terug, naar 1893, toen Germaan Van Obbergen (laatste bierbrouwer in 1917) een kleine hoevebrouwerij startte tussen Leuven en Diest. Het project was van korte duur, want tijdens WOI namen de Duitsers al het brouwmateriaal in beslag. In 2010 kwam met Louis Schrevens de vijfde generatie aan het roer. Met een hart voor brouwen en een hoofd vol ambitie blies hij de brouwerij nieuw leven in. Wij brouwen met veel passie private label bieren en distillaten. En ons eigen bier KraaiKe, een straffe Hagelander, te lekker om niet te proeven.

Streekbelevingscentrum met sterke visie

Craywinckelhof is uitgegroeid tot een streekbelevingscentrum dat borrelt en bruist. Onze gerenoveerde vierkantshoeve loopt over van mogelijkheden: een pittoresk binnenplein, verschillende logies, een mooie grote feestzaal, een culinaire streekbistro … Een plek waar je kan horen, zien, voelen én proeven! Een gezellig familieweekend? Een stevige teambuilding? Een adembenemend trouwfeest? Bij ons ben je aan het juiste adres! Bij Craywinckelhof beleef je ten volle en verzamel je onvergetelijke herinneringen voor de toekomst.

Maak kennis met ons team

Een chef-kok, een eventplanner, een host voor de logies, de mannen van de brouwerij, … Ons team schuift graag mee aan tafel om jouw feestwensen uit te werken, 100% persoonlijk, 100% plezant!

Louis Schrevens

“Ik droomde er altijd van de brouwerij weer in ere te herstellen”

Thomas Desmedt

“Lubbeeks bier op de kaart zetten, daar ga ik voor!”

Luc Pauwels

“Kwaliteitsvol brouwen, in theorie en in de praktijk”

Matijs Van Eyken

“Ik hou ervan mensen te laten genieten, lekker eten, leuk feestje, heerlijk overnachten!”

Chef Wim

“Smaken en geuren combineren tot een heerlijke maaltijd met Streekproducten, daar sta ik voor!”

Chef bar Matthias

“Doen wat ik graag doe: onze gasten verwennen met onze eigen producten in combinatie met (h)éérlijke streekproducten in onze Streekbistro”

Maria Van der Elst

“Gastvrij overnachten en ontbijten in de hoeve waar ik opgegroeid ben”

Louis Schrevens

Louis Schrevens is een boerenzoon, geboren en getogen in Lubbeek. Na het succesvol uitbouwen van zijn KBC-verzekeringskantoor, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via de boerderij van zijn schoonvader zaliger, heeft hij deze uitdaging gevonden.

Vandaag staat Louis in voor het algemene bestuur van de brouwerij en kan hij terugkeren naar zijn roots bij het verwerken van het basisproduct, graan, dat hij in zijn jeugd altijd mee verbouwd heeft. Een familietraditie, die nu door zijn broer Hugo en petekind Lieze wordt verdergezet.

Louis is gediplomeerd brouwer, whiskyliefhebber en jeneverkenner.

Thomas Desmedt

Thomas, opgegroeid op amper 800 meter van de brouwerij, is all-round medewerker en rechterhand van Louis in de brouwerij. Hij verzorgt de administratieve en commerciële zijde van de brouwerij, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen tijdens het brouwen.

Hij is na zijn studies als accountant meteen aan de slag gegaan bij Brouwerij Craywinckelhof, nadat hij het bedrijf leerde kennen als jobstudent tijdens zijn studies. Ondertussen is hij gediplomeerd brouwer en volgt hij een distilleer-opleiding aan het CVO COOVI te Anderlecht, waar hij de kneepjes van het vak, zowel theoretisch als praktisch leert.

Thomas is een fiere bierliefhebber en frequent bezoeker van bierevents en heeft een zwak voor streekbieren, Belgische gin’s en jenevers. Vanuit die liefde en kennis verzorgt hij het contact met onze klanten.

Luc Pauwels

Luc is docent bierbrouwen en distilleren aan het CVO COOVI te Anderlecht, waar hij (toekomstige) microbrouwers de stiel van het brouwen zowel praktisch als theoretisch leert. Al bijna 30 jaar is hij dagelijks bezig met bier maken en proeven. Hij is een autoriteit op vlak van bier brouwen en distilleren en zetelde in tal van jury’s van biercompetities.

In brouwerij Craywinckelhof helpt Luc, Louis, een oud-cursist van hem, bij het creëen en uitwerken van nieuwe recepten voor derden en stellen ze onze eigen recepten op punt.

Maria Van der Elst

Maria is geboren en getogen op de vierkantshoeve en heeft hier gewoond tot haar huwelijk met Louis Schrevens. Zij kent het Craywinckelhof door en door en droomde er al lang van om de vierkantshoeve te restaureren.

Naast haar dagelijkse professionele bezigheid als pedicure-specialiste, is Maria een bezige bij op het Craywinckelhof. Ze zorgt ervoor dat de kamers steeds tot in de puntjes verzorgd zijn en gasten zich thuis voelen in haar vroegere ouderlijke woning.

Gasten de kans geven om tot rust te komen en kennis te maken met de prachtige streek, is Maria haar passie.

Contacteer ons