onze leveranciers voor de streekbistro

Streekproducenten

  1. Ontbijten
  2. Streekproducenten

Onze streekproducenten

Uiteraard kan je op onze menukaart al onze eigen brouwsels en distillaten terugvinden. Geniet van onze verschillende bieren, jenevers, likeuren en gin, als drankje maar even goed verwerkt in een gerecht door chef Wim. Meer informatie over onze eigen producten vind je uiteraard hier.

Maar naast onze eigen producten, hebben we uiteraard ook een hart voor onze streek en proberen we zoveel mogelijk met streekeigen pareltjes te werken: van de charcuterie en het vlees, over de vis en de wijnen, tot de koffie en desserts toe. Hier lichten we graag wat meer toe over deze straffe streekproducenten.

Beenhouwerij Vangramberen

Beenhouwerij Vangramberen is een begrip in het Hageland. Als je een blik werpt op de vleeswaren in de toonbank weet je meteen waarom. De streekproducten zijn er massaal aanwezig: Vertrijkse sla, zwarte en witte pensen, schelmenrol, bodelapjes, Hagelandse boerenhesp, Hermessteak,  witloofpaté, appelpaté en veel meer lekkernijen. Sinds 1979 wordt er gewerkt volgens het groenteboerprincipe: vers aankopen, vers verwerken en vers verkopen. Alle vlees wordt in huis versneden en alle charcuterie en salades worden zelf bereid volgens traditionele recepten.

Nonkel André

Nonkel André is een hedendaags verhaal met respect en liefde voor een product uit het verleden.  Na een beroepsopleiding tot ambachtelijk ijsbereider begonnen ze een eigen ijsatelier. Ze maken een bewuste keuze om kleinschalig en lokaal te blijven. Veel proeven bij andere ijsmakers deed ze besluiten om te gaan voor roomijs zoals weleer. Vier basisingrediënten: melk, room, eigeel en suiker. Geen kleurstoffen, geen smaakversterkers en geen bewaarmiddelen. (H)eerlijk roomijs uit Sint-Joris-Weert.

Fruit Vanhellemont

Van pittige Jonagoldjenever en -likeur, tot vers appelsap en zoete appelconfituur. De creativiteit van de familie Vanhellemont kent geen grenzen als er fruit mee gemoeid is. Moeder Jeannine Nijs is de grote bedenker van de meeste producten en recepten. Ze startte het bedrijf in Meensel-Kiezegem in 1969 samen met man André. Zonen Mario en Gert stapten mee in de zaak en de familie werkte Fruitbedrijf Vanhellemont uit tot een begrip in de streek. Een milieuvriendelijk fruitteeltbedrijf maar ook zoveel meer!

Mosselen Michiels

De familie Michiels uit Tielt-Winge staat bekend als dé vis- en mosselleverancier voor het Hageland en de Kempen. Je vindt in dit familiebedrijf alleen maar de beste en verste vis en mosselen aan de scherpste prijzen!

Chardonnay Meerdael

Al in het jaar 1121 plantte hertog Godfried in Leuven een wijngaard aan. Paul Vleminckx en An Lefever deden het in 1994 ook, ditmaal met een handje deskundige hulp van specialisten uit de Champagnestreek. Eerst plantten ze in Oud-Heverlee 21.000 wijnstokken aan, maar de wijn werd zo goed gesmaakt dat dit al snel te weinig bleek. Vandaag groeien er op het prachtige wijndomein niet minder dan 60.000 druivenstokken. De edele Chardonnaydruif levert een mousserende Blanc de Blanc op, gemaakt volgens de méthode traditionelle. Dat is dezelfde methode die ook voor de productie van champagne wordt toegepast. 

Vishandel Vanzegbroeck

Overgrootmoeder Treske had in de jaren 20 van de vorige eeuw verschillende viskramen op de vismarkt in Leuven. In die periode heeft ze ook samen met overgrootvader Pierre een haringfabriek opgericht. Ze hadden destijds 150 mensen in dienst. Wat later openden ze hun eigen viswinkel op de huidige locatie in Leuven. Ondertussen houdt de familie de winkel al vier generaties lang met veel liefde en toewijding open.

Wijnkasteel Haksberg

Wijnkasteel Haksberg is een wijndomein van 20 ha bos- en parkgebied in het Hageland, met een landhuis uit de 19de eeuw, 3,5 ha wijngaarden en goede wijn. In de wijngaard staan traditionele druivenrassen zoals Dornfelder, Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir, en in de nieuwste aanplant de schimmelresistente Souvignier Gris en Muscaris. Er worden in de wijngaard geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt. Klassiek wieden en machinaal schoffelen zijn wel tijdrovender, maar veel milieuvriendelijker en uiteindelijk beter voor de wijn.

Kaasambacht Elsen

Met dertig jaar kennis van zaken is Elsen dagelijks trouw aan de traditie van het kaasambacht bij het proeven, selecteren, verzorgen en rijpen van kazen van goeden huize. De tijd en zorg die zij in hun rijpingskelders aan die kazen besteden, garandeert u volsmakelijke en karaktervolle kleinoden om verfijnd te genieten. Eens proeven?

Wijndomein Hoenshof

Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe. Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel al doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen die jaarlijks geproduceerd worden. Dit zijn zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties zoals wijn met bier of hop. De Hoenshofwijnen kapen jaarlijks medailles weg in de wedstrijd voor beste Belgische wijn.

Jos Theys Boerderij

Wekelijks worden er jonge kalfjes aangekocht bij Jos Theys. Ze worden ingedeeld in groepen volgens ras, geslacht, gewicht en groeicapaciteit. Een gedeelte zal als kalf opgekweekt worden, het andere deel als Junior Beef. Het Junior Beef krijgt vast voer op basis van granen, wat leidt tot helrood vlees van buitengewone smaak. Het kalfsvlees van Jos Theys wordt dan weer bejubeld door beenhouwers en restauranthouders. Het is overheerlijk vlees, mede doordat de kalveren vooral met melk worden gevoed, waardoor het vlees een mooie, lichtroze kleur krijgt.

Melkerhei

Rauwe melk: vol, vers en recht van de koe. In de glooiende velden van het Hageland, tussen Oplinter en Zoutleeuw, ligt de Melkerhei. Hier vindt u de puurste zuivelproducten uit de streek, gemaakt met veel passie. Rauwe melk, ambachtelijke boter, een heerlijke variatie aan harde en zachte kazen: deze producten gaan terug naar de basis. Gerrit, zoon Pieter en Martine runnen samen de Melkerhei. Alle 3 zijn ze expert op hun eigen gebied, melkvee houden, melk winnen en melk verwerken. Niels en Jonas de andere zonen des huizes dragen hun steentje bij in morele support. Wat dit gezin samen met de schoondochters sterk bindt is de gedeelde liefde voor pure producten, het respect voor de natuur en de passie in wat ze ondernemen.

Koffiebranderij ROM

Lutgarde Paeps schenkt je graag een kopje koffie uit in haar gezellige showroom in Boortmeerbeek. De koffiebonen komen rechtstreeks uit de koffiebranderij, verser dan dit kan niet. Haar ouders startten de branderij in 1967 en noemden de zaak naar Lutgarde’s moeder. Het groeide uit tot een familiebedrijf dat in Leuven en omstreken gekend is voor zijn kwaliteit en klantvriendelijkheid.
‘De ruwe, groene koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd en een langzame en zachte branding garandeert een aroma dat je tong streelt’, zegt Lutgarde fier. 

Ritchie

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep, Brigitte Bardot-in-bikini en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren 70. In die tijd nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat hij er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw. Wie kan deze limonade beter tot leven brengen als de zoon van Ritchie-brouwer? Hij is reeds heel lang in de limonade thuis: jong geleerd, dat kun je wel zeggen van de kleine Jan Verlinden in de brouwerij in Lubbeek. Wat in de tijd het ijverige medewerkertje van papa Ritchie-brouwer was, is nu geestelijke vader van Ritchie 2.0.

Hop Jenever

KraaiKe Hopjeneveris het perfecte huwelijk tussen onze jenevers en bieren. De jeneverbessen en hop, ook gebruikt in onze KraaiKe-bieren, worden tijdens het distilleerproces toegevoegd en zorgen voor een frisse, hoppige citrussmaak. – Alc. 40% Vol.

KraaiKe Gouden

Het eerste bier gebrouwen door Brouwerij Craywinckelhof, gebaseerd op een origineel familierecept, generatie op generatie doorgegeven.

KraaiKe Gouden is een prachtig goudkleurig bier, met een fruitige geur, een licht zoete caramel smaak en een zacht-bittere afdronk. Een bier gebrouwen naar oude Craywinckelhof-traditie, een stevige pot bier aldus.

KraaiKe Gouden heeft een alcoholpercentage van 6°.

KraaiKe Tripel Amber
Whisky Barrel Aged

KraaiKe Tripel Amber rijpt 3 maanden op Schotse Whisky-vaten, die het bier een complex aroma geven. Je proeft duidelijke toetsen van hout, vanille, whisky en een aangename kruidigheid. Deze smaken gaan mooi samen met het moutige caramel-toetsen van deze Tripel Amber en geven het bier een warm & fijn aroma.

KraaiKe Tripel Blond
Whisky Barrel Aged

KraaiKe Tripel Blond rijpt 3 maanden op Schotse Whisky-vaten, die het bier een complex aroma geven. Je proeft duidelijke toetsen van hout, vanille, whisky en een aangename kruidigheid. Deze smaken gaan mooi samen met het de volmondige hoppigheid van deze Hagelandse tripel en geven het bier een uitzonderlijk aroma.

KraaiKe Russian Imperial Stout
Laphroaig Barrel Aged

Dit bier is ontstaan uit onze liefde voor bier én Schotse Laphroaig-whisky. Het is een stevige stout met aroma’s van gebrande mout en een mooie, hoppige bitterheid. Toetsen van donker fruit, rozijnen, koffie, cacao en een subtiele kruidigheid zijn zeker herkenbaar.

Na gisting rijpt het bier nog 2 maanden op Schotse Laphroaig-vaten, afkomstig van Islay. Zij geven het bier een typische turfsmaak met aangename houttoetsen.

KraaiKe Milkstout
Bourbon Barrel Aged

KraaiKe Milkstout is een volmondige stout met chocolade & koffie-toetsen. Door de toevoeging van lactose (melksuiker) krijgt een bier een romige zoetheid, die mooi samensmelt met de donkere moutaroma’s.

Het bier rijpt na gisting nog 3 maanden op verse Amerikaanse bourbonvaten, die zorgen voor een aangename houtsmaak met toetsen van vanille en bourbon.

Dit geheel zorgt voor een stevig bier met een heerlijk aroma en een lange, volmondige, licht-zoete nasmaak.

  • Stout
  • 8.5% vol.
  • 75 cl

KraaiKe Tripel Blond Whisky Infused

Onze geliefde blonde tripel, zorgvuldig geïnfuseerd met onze huisgestookte KraaiKe Single Malt Whisky: een match made in heaven!

Een volmondige tripel met florale hoptoetsen in balans met de krachtige smaak van whisky en een vleugje geturfde mout, die eigen is aan onze Single Malt, zorgen voor een krachtig bier met een lange, ietwat zoete afdronk en een alcoholpercentage van 9%.

KraaiKe Dubbel

KraaiKe Dubbel is een typische Belgische Dubbel. Gebaseerd op onze KraaiKe Tripel Donker is dit bier vol van smaak met een licht-zoete moutsmaak. Door het gebruik van donkere moutsoorten, proef je toetsen van gebrande mout en karamel. Fruitige hoppen zorgen voor een gebalanceerde frisse bitterheid.

KraaiKe Brut

KraaiKe Brut is een sprankelend, fruitig champagnebier, gemaakt volgens de methode traditionelle en is een unieke samensmelting tussen ons ambachtelijk Hagelands bier en traditionele Champagne. Door champagnegist te gebruiken in plaats van biergist, krijgt een bier een droge afdronk en pure smaak. Deze gist wordt nadien terug verwijderd, op de typische méthode champenoise/traditionelle, zodat we een zeer helder, zuiver champagnebier bekomen.

De typische droge afdronk en hoge carbonisatie, in combinatie met fruitige hopsmaken zorgen voor een verfrissende doordrinkbaarheid en de perfecte combinatie van bier en champagne.

Thomas Desmedt

Thomas, opgegroeid op amper 800 meter van de brouwerij, is all-round medewerker en rechterhand van Louis in de brouwerij. Hij verzorgt de administratieve en commerciële zijde van de brouwerij, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen tijdens het brouwen.

Hij is na zijn studies als accountant meteen aan de slag gegaan bij Brouwerij Craywinckelhof, nadat hij het bedrijf leerde kennen als jobstudent tijdens zijn studies. Ondertussen is hij gediplomeerd brouwer en volgt hij een distilleer-opleiding aan het CVO COOVI te Anderlecht, waar hij de kneepjes van het vak, zowel theoretisch als praktisch leert.

Thomas is een fiere bierliefhebber en frequent bezoeker van bierevents en heeft een zwak voor streekbieren, Belgische gin’s en jenevers. Vanuit die liefde en kennis verzorgt hij het contact met onze klanten.

Maria Van der Elst

Maria is geboren en getogen op de vierkantshoeve en heeft hier gewoond tot haar huwelijk met Louis Schrevens. Zij kent het Craywinckelhof door en door en droomde er al lang van om de vierkantshoeve te restaureren.

Naast haar dagelijkse professionele bezigheid als pedicure-specialiste, is Maria een bezige bij op het Craywinckelhof. Ze zorgt ervoor dat de kamers steeds tot in de puntjes verzorgd zijn en gasten zich thuis voelen in haar vroegere ouderlijke woning.

Gasten de kans geven om tot rust te komen en kennis te maken met de prachtige streek, is Maria haar passie.

Luc Pauwels

Luc is docent bierbrouwen en distilleren aan het CVO COOVI te Anderlecht, waar hij (toekomstige) microbrouwers de stiel van het brouwen zowel praktisch als theoretisch leert. Al bijna 30 jaar is hij dagelijks bezig met bier maken en proeven. Hij is een autoriteit op vlak van bier brouwen en distilleren en zetelde in tal van jury’s van biercompetities.

In brouwerij Craywinckelhof helpt Luc, Louis, een oud-cursist van hem, bij het creëen en uitwerken van nieuwe recepten voor derden en stellen ze onze eigen recepten op punt.

Louis Schrevens

Louis Schrevens is een boerenzoon, geboren en getogen in Lubbeek. Na het succesvol uitbouwen van zijn KBC-verzekeringskantoor, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via de boerderij van zijn schoonvader zaliger, heeft hij deze uitdaging gevonden. Vandaag staat Louis in voor het algemene bestuur van de brouwerij en kan hij terugkeren naar zijn roots bij het verwerken van het basisproduct, graan, dat hij in zijn jeugd altijd mee verbouwd heeft. Een familietraditie, die nu door zijn broer Hugo en petekind Lieze wordt verdergezet. Louis is gediplomeerd brouwer, whiskyliefhebber en jeneverkenner.

Oude Jenever

Deze smaakvolle oude 3-granen-jenever wordt gecreëerd uit 100% moutwijn, gestookt uit gerst, rogge, tarwe en jeneverbessen, volgens de regels van de kunst. De combinatie van deze 3 edele graansoorten met fijne jeneverbessen, zorgt voor een intens karaktervolle graanaroma. – Alc. 40% Vol.

Jonge Jenever

Deze smaakvolle jonge 3-granen-jenever wordt ambachtelijk gestookt uit gemoute gerst, rogge en tarwe, volgens de regels van de kunst. De combinatie van deze 3 edele graansoorten met fijne jeneverbessen, zorgt voor een subtiel graanaroma met frisse citrustoetsen. – Alc. 40% Vol.

Hop Jenever

Bij Craywinckelhof geloven we sterk in de heropleving van de populariteit van traditionele jenevers. Onze Hop Jenever is dé perfecte jenever voor de beginnende jeneverdrinker door zijn zachte smaak. Bij de Hop Jenever worden er tijdens het distilleerproces hoppen toegevoegd, die zorgen voor een zachte, hoppige smaak, de voor iedereen toegankelijk is. Hop jenever heeft een alcoholpercentage van 40°.

Kruidenbliksem

52 kruiden, als bliksem in een fles.

Met respect voor de streek werden typische Hagelandse kruiden verzameld en gebalanceerd samengevoegd met exotische verse munt en anijs tot een heerlijke likeur, met een fris-zoete smaak en bliksem in je mond! Uitstekend puur te genieten of in uw favoriete cocktail. – Alc. 40% Vol.

Vlierbloesem Likeur

Een zacht, zoete likeur met verse vlierbloesems, die jaarlijks geoogst worden bij het begin van de zomer! Verse citroenen brengen frisheid. Uitstekend puur te genieten maar ook lekker om uw Crow Gin – tonic op smaak te brengen. – Alc. 25% Vol.

Vlierbessen Likeur

Een zacht, zoete likeur met verse vlierbessen en lokale kruiden, jaarlijks geoogst bij het begin van de herfst. Een echt Hagelands streekproduct met ambacht en passie gemaakt. Uitstekend puur te genieten maar ook heerlijk met tonic of op ijs. – Alc. 25% Vol.

Chocolade Eau-de-Vie

Gestookt op basis van 100% Belgische chocolade en zuivere graanalcohol. De toevoeging van karaktervolle pure chocolade in de distilleerketel, verzacht de graanalcohol en zorgt voor een intense chocolade-explosie bij het proeven! – Alc. 40% Vol.

Amaretto

Deze smaakvolle amandellikeur wordt gemaakt van de fijnste Italiaanse bittere amandelen. De combinatie van een mild-bittere amandelsmaak, subtiele vanilletoets en evenwichtige toevoeging van suiker, maakt dit notendistillaat tot dé perfecte likeur voor fijnproevers. – Alc. 28% Vol.

Korenwijn

KraaiKe Korenwijn is de koning onder onze jenevers. Gecreëerd uit 100% moutwijn, gestookt uit gerst, rogge, tarwe en jeneverbessen. Na lange rijping op eiken vaten, resulteert dit in een fijn  distillaat met een volle graansmaak en een aangenaam kruidig aroma. – Alc. 40% Vol.

Crow Gin

Crow Gin is gemaakt op basis van graanalcohol van ten minste 96° waarna de botanicals afzonderlijk gemassereerd en gedistilleerd worden om op die manier de verschillende aroma’s beter tot hun recht te laten komen. Zo kunnen de smaken beter gebalanceerd worden.

Crow Gin is samengesteld uit 9 zorgvuldig geselecteerde botanicals: Jeneverbes – Citroenschil – Bittere sinaasschil – Korianderzaad – Cubebepeper – Engelwortelzaad – Ijzerhardkruid – Iriswortel – Jamaicapeper.

Crow Gin is uitstekend puur te genieten door zijn uitzonderlijke zachte smaak, maar is ook te genieten bij tonic of in cocktails.

“Black is the Crow

As time goes slow

Enjoying this gin

And the spirit within”

KraaiKe Tripel Blond

Deze blondkleurige tripel is één van de paradepaardjes van onze brouwerij, met zijn zacht-zoete alcoholsmaak en complexe hoppige nasmaak is KraaiKe Tripel Blond, een Hagelandse tripel om fier op te zijn. Een streekbier zoals geen ander.

KraaiKe Tripel Blond heeft een alcoholgehalte van 8,5°.

KraaiKe Tripel Donker

Door de eeuwen heen wordt er al donker bier gebrouwen in Vlaams-Brabant, KraaiKe Tripel Donker is een eerbetoon aan deze pachtige brouwtraditie. KraaiKe Tripel Donker heeft zijn diep donkere kleur te danken aan het gebruik van gebrande mout. Door het gebruik van deze specifieke mout is Kraaike Tripel Donker een complex bier met toetsen van gebakken broodkorsten. Gebrouwen met geduld en passie is dit een bier met een zekere maturiteit, dat zeker in de smaak zal vallen.

Zeer lekker bier in combinatie met kaas of vleesgerechten!

KraaiKe Tripel Donker heeft een alcoholgehalte van 7,5°.

KraaiKe Tripel Amber

Een amberkleurige tripel, een gewaagde combinatie! Door het gebruik van Munichmout krijgt deze tripel een mooie diepe amberkleur. Complex bier met een bittere toets en een stevige, lange en ietwat zoete afdronk.

Kraaike Tripel Amber heeft een alcoholgehalte van 7,5°.

KraaiKe Zilver

Het is een helder, licht en prachtig parelend bier. Vlot drinkbaar dankzij zijn laag alcoholgehalte van slechts 3,8°. Maar vergis u niet, het is misschien een jong, licht bier maar het zal snel een vaste plaats veroveren op menig terras, BBQ of receptie. KraaiKe Zilver heeft een ietwat uitgesproken bittere citrus-smaak met pompelmoes toetsen dankzij het gebruik van Amerikaanse hoppen.

Door zijn laag alcoholgehalte is het uitstekend drinkbaar bij warm weer en met zijn citrus-toetsen, een perfecte dorstlesser en ondanks dit laag alcoholgehalte heeft Kraaike Zilver, een verassend volle, complexe smaak!

KraaiKe Zilver heeft een alcoholpercentage van 3,8°.

KraaiKe Metteko

KraaiKe Metteko is een zwarte stout, die maar liefst 30% haver bevat. Hij heeft zijn naam te danken aan het Lubbeeks dialectwoord “Metteko”. Metteko betekent een onnozel, dom, onhandig persoon. KraaiKe Metteko is echter geen onnozel bier, integendeel! Het is een stout, die vakkundig gebrouwen wordt volgends de regels van het vak, zoals het een echte stout beaamt.

In onze Metteko proef je toetsen van chocolade, koffie en de gebruikte haver zorgt voor een ongewone zachtheid.

KraaiKe Metteko heeft een alcoholgehalte van 7,5°.